“Ik dacht altijd dat elk kind drie wensen had. Maar mijn allereerste wens – opgroeien in een gelukkig gezin – kwam niet uit. 

Mijn tweede wens was om zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn beide ouders en met iedereen die van me hield en voor me zorgde. Dat is ook niet uitgekomen. 

Mijn derde wens, ik ben vastbesloten, zal uitkomen: ervoor zorgen dat wat mij is overkomen – een jeugd verloren in systemen die bedoeld zijn om mij te helpen – nooit met een ander kind zal gebeuren. “

Rosy

Visie

Een wereld waarin alle kinderen positieve relaties hebben, door de veranderingen
van het leven, met iedereen die er van houdt en voor hen zorgt.

Welkom bij Two Wishes, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen en gezinnen. Onze primaire focus ligt op een van de meest wijdverspreide, maar minst erkende, groepen kwetsbare kinderen – degenen wier gezinnen onder druk staan, in crisis verkeren of blootstaan ​​aan gezinsscheiding.

De relaties die kinderen ontwikkelen met hun ouders en andere verzorgers zijn cruciaal voor hun toekomstig welzijn. Toch doen we in veel landen tegenwoordig te weinig, te laat, om gezinnen en kinderen te ondersteunen en sterke, gezonde relaties te helpen onderhouden. We hebben zelfs interventies ontwikkeld die zo laat, langdurig en ongepast zijn dat we soms nog meer schade toebrengen aan kinderen en gezinnen die al kwetsbaar zijn. Two Wishes is van mening dat we veel meer moeten doen, veel eerder – en dat we daarmee zowel geld als levens zullen redden.

Gedreven door de stemmen en opvattingen van jonge mensen die de systemen van gisteren hebben meegemaakt – kinderen die hun eerste wens hebben gemist om op te groeien in een gezond, gelukkig gezin – brengen we jonge mensen, gezinnen en professionals samen rond de globe om de betere benaderingen te creëren en te promoten die we vandaag dringend nodig hebben. Met vertegenwoordigers op vijf continenten onderzoeken, delen en promoten we de beste ideeën, praktijken, proefprojecten en beleidsmaatregelen van over de hele wereld. En we zetten een internationale bewustmakingscampagne op om te benadrukken wat iedereen kan doen om kwetsbare kinderen en gezinnen te helpen en kinderen een zo stralende mogelijke toekomst te geven.

Help ons alstublieft door een donateur, donateur of lid te worden van onze groeiende internationale gemeenschap.

Achtergrond

Jarenlang keken we naar het jaar 2020 als symbool van de toekomst. Een doelwit voor beleidsmakers; een droom voor visionairs.

Maar het prille begin van 2020 bracht iets onverwachts met zich mee: een nieuwe, wereldwijde dreiging waar maar weinig landen op waren voorbereid – een coronavirus, COVID-19. In de daaropvolgende lockdowns en thuisisolatie van miljoenen mensen over de hele wereld, viel één boodschap misschien boven alle andere op: het belang van familie en het onderhouden van familiebanden.

De Two Wishes Foundation is ontstaan ​​uit deze crisis en uit de wijdverspreide, internationale erkenning dat gezinsscheiding van allerlei aard pijnlijk en zelfs schadelijk kan zijn. Het is ontstaan ​​uit de behoefte om een ​​plan voor het welzijn van kinderen en gezinnen altijd centraal te stellen in het economisch beleid, niet alleen tijdens een crisis. Gedurende 2020 werden veel kinderen blootgesteld aan onveilige thuisomgevingen. Veel meer leden werden geïsoleerd van hun grootouders en geliefden – zelfs van een van hun eigen ouders. Veel relaties zijn veranderd. En sommige waren kapot of verloren.

Onze wereldwijde liefdadigheidsinstelling, onafhankelijk van welke religie, politieke partij of beroep dan ook, legt een nieuwe focus op het belang van het gezin – in al zijn vormen. Het is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle kinderen opgroeien en profiteren van de best mogelijke en sterkst mogelijke banden met iedereen die van hen houdt en voor hen zorgt.

Onze leden zijn afkomstig uit vele beroepen en vele landen, zowel jong als oud. Ze omvatten specialisten in het welzijn van kinderen, gezinsgezondheid, psychologie, inheemse cultuur, familierecht, wetenschap en de media. En ze omvatten specialisten in hoe het is om een ​​kind te zijn, voor degenen onder ons die het misschien zijn vergeten: kinderen en jongeren.

We delen allemaal een visie van een toekomst waarin alle kinderen kunnen gedijen in de gelukkigste, gezondste mogelijke omgevingen, welke veranderingen het leven ook voor hun gezin kan brengen. We hopen dat u overtuigd zult worden door wetenschappelijk bewijs dat hier wordt gepresenteerd, geïnspireerd door kunstenaarschap en bewogen door de stemmen van jonge mensen om onze visie voor 2040 te omarmen, dat elk kind een gezond gezin moet hebben – voor het leven.

Doelen

1. PRIORITERING GEZINSWELZIJN

Om alle gezinnen te waarderen en te respecteren; het gezinswelzijn centraal stellen in alle gemeenschappen, organisaties en regeringen; en het aanpakken van en bewust maken van risico’s voor kinderen in gezinnen die te maken hebben met scheiding of onder druk staan.

2. VERBETERING VAN RELATIES

Om alle kinderen en volwassenen in staat te stellen goede relaties te ontwikkelen en gezonde gezinnen en gemeenschappen te vormen; en om ervoor te zorgen dat elk kind een positieve relatie kan ontwikkelen met iedereen die van hen houdt en voor hen zorgt.

3. TOEGANKELIJKE ONDERSTEUNING GARANDEREN

Om ervoor te zorgen dat lokale, betaalbare en hoogwaardige ondersteuning voor alle kinderen en gezinnen gemakkelijk toegankelijk is en actief wordt bevorderd.

4. TRANSFORMEREN VAN INTERVENTIES

Om snelle, effectieve, betaalbare en medelevende hulp te promoten, waar dat nodig is, door hoogopgeleide professionals, gericht op het welzijn van kinderen en gezinnen, vooral die onder stress.

5. VERANDERENDE INSTELLINGEN

De werking, coördinatie, competentie en verantwoordingsplicht van alle organisaties en beroepen die bij gezinnen betrokken zijn aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat hun betrokkenheid geen schade berokkent.

U kunt helpen: onderschrijf onze visie en doelstellingen! 

Als u of uw organisatie onze visie en doelstellingen ondersteunt, laat het ons dan weten. Stuur ons gewoon een e-mail:

“Ik … (naam) … van … (organisatie / stad / land) … steun de visie en doelstellingen van de Two Wishes Foundation.” 

Naam
Kwalificaties/organisatie (indien aanwezig) 
Voorstad, staat, land 

Zo eenvoudig is het om ons te helpen kinderen en gezinnen over de hele wereld te helpen!

Als je deze hele website in je eigen taal wilt lezen, klik dan op de vlag in het menu bovenaan de pagina en kies je voorkeurstaal. De vertalingen zijn automatisch, dus ze zijn misschien niet perfect, maar we hopen dat ze goed genoeg voor je zijn.

Bedankt voor uw bezoek!